BEST HOMEMADE PIZZA

27.7.2016

Kotitekoinen pitsa, ruoka jota monet hehkuttavat ja sanovat että paljon parempaa kuin pitseriasta tilattu pitsa. Mä en ole ollut ollenkaan samaa mieltä. Syynä se, että se pirullinen pitsapohja ei sitten ole onnistunut kertaakaan täydellisesti. Paitsi viime maanantaina! Päätin pitkästä aikaa tehdä kotona pitsaa ja kyllä kannatti! Ensimmäistä kertaa pohja onnistui ihan täydellisesti ja se maistui oikeasti hyvältä. Miten niin yksinkertainen, muutaman aineen taikina voi ollakkaan haastava! Ja hei mulla on vielä leipurin tutkinto takana... Hahhah, toivon että jatkossakin mun pitsapohjat onnistuvat näin hyvin. Pitää vaan muistaa että se kunnollinen kohotus ja vaivaaminen on oikeasti tärkeää! Ehkä mun aikaisemmat epäonnistumiset onkin johtuneet liiasta laiskuudesta tai kiireestä.

Nyt halusin tulla jakamaan teille tämän mun lemppari pitsan ohjeen. Tein pitsaa ekaa kertaa näillä täytteillä ja oli ehdottomasti parasta pitsaa mitä olen tehnyt myös ihan täytteiden puolesta. Ananas on mulla sellainen mitä ilman en vaan halua tehdä pitsaa ja vaikka tähän sitä ei olisi ehkä edes tarvittu, niin oli pakko laittaa edes muutama pieni pala! 


POHJA
4-5 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl vettä (42°)

TÄYTE
tomaattimurskaa
mozzarella juustoraastetta
kinkkusuikaleita
fetaa
ananaspaloja
kirsikkatomaatteja
pitsamaustetta

PÄÄLLE
rucolaa


Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva kulhossa. Lisää lämmin vesi sekä öljy. Sekoita vähitellen niin, että syntyy pehmeä taikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Vaivaa taikinaa muutama minuutti kulhossa puulastaa apuna käyttäen. Anna kohota peitettynä puolesta tunnista tuntiin.

Vaivaa kohonnutta taikinaa kulhossa vielä pari minuuttia, kunnes ilma on poistunut taikinasta. Kauli taikinasta kaksi pyöreää pohjaa (tai yksi kokopellillinen). 

Pilko kirsikkatomaatit puoliksi ja valuta tomaattimurskasta liika neste pois. Levitä tomaattimurskaa pohjan päälle. Seuraavaksi lisätään vähän kinkkusuikaleita sekä juustoraastetta, ja sitten loput täytteet. Lisää vielä halutessasi juustoraastetta myös pitsan päälle, sekä pitsamaustetta. Paista pitsaa 225-250 asteisessa uunissa noin 15-20 (riippuu paljon uunin tehosta). Lisää valmiin pitsan päälle vielä rucolaa.

6 kommenttia

  1. Todella herkullisen näköistä! En ole vielä löytänyt sitä täydellistä pitsataikinaa, joten tätä testaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo mulla onnistui ainakin tällä kertaa tämä ihan täydellisesti! Ja toivottavasti myös seuraavilla kerroilla.

      Poista
  2. Omatekemä pizzapohja on yleensä todella hankala saada onnistumaan mutta meidän mammalla on takuuvarma ohje siihen - salaisuutta ei tosin vieläkään ole paljastettu, mutta enköhän sen peri jossain vaiheessa :D näyttää todella hyvälle, just sellanen pizza mihin rakastun aina uudelleen!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Aijaa kuullostaapa hyvältä :) Mikähän se juju siinä voisi olla!?

      Poista
  3. Pitää kokeilla, ei noita liian paljon ole hyviä ohjeita.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6)arvontaan mun blogissa.
    Mun blogiin voi taas liittyä.

    VastaaPoista

Latest Instagrams

© tiiajenny. Design by FCD.