IHANA OMENAPIIRAKKA & VANILJAKASTIKE

14.8.2016

Syksy aiheisella postauksella jatketaan ja tällä kertaa on vuorossa omenapiirakan ja vaniljakastikkeen repseptit. Leivoin tätä tällä viikolla pariin otteeseen töissä ja voin sanoa että nousi lemppari omppupiirakka reseptiksi kertaheitolla! Innostuin leipomaan piirakan vielä myös kotona lauantaina ja halusin tulla ehdottomasti jakamaan reseptin tänne blogiin. Mielettömän hyvän maun lisäksi tämä on ihan tosi helppo tehdä. Mitään ei tarvitse vatkata sen enempää, vaan aineet vain sekoitetaan keskenään. Vaniljakastikkeen resepti on ollut mun käytössä jo vuosia ja ohje taitaa olla muunneltu versio vanhasta kotsan kirjasta, jos en ihan väärin muista. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan näitä molempia reseptejä! 





PIIRAKKAPOHJA
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
3/4 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE
3-4 omenaa
sokeria & kanelia

Sulata margariini ja sekoita siihen sokeri. Lisää seokseen vehnäjauhot ja ota taikinaa noin 1-2 desin verran sivuun. Lisää seuraavaksi kananmuna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pilko omenat paloiksi ja laita ne piirakkapohjan päälle. Ripottele omenien päälle sokeria ja kanelia, sekä lopuksi alussa sivuun jätetty taikina. Paistaa 200 asteessa noin 30min. 
alkuperäinen ohje täällä

VANILJAKASTIKE
2 kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl kermaa
2 tl perunajauhoja
3 rkl sokeria
1 vaniljatangon sisus

Riko kananmunat kattilaan ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää loput aineet ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike kiehahtaa. Älä keitä ettei seos juoksetu!  Tarjoile jäähtyneenä/kylmänä.

VINKKI Yksittäisten vaniljatankojen sijaan kannattaa ostaa kaappiin vaniljatankomylly, mistä saa helposti rouhittua vaniljaa. Mylly on ihanan kätevä!

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© tiiajenny. Design by FCD.