DELICIOUS SOFT CHOCOLATE CHIP COOKIES

26.10.2016

Eilen mulle iski kauhea leivonta inspiraatio ja päädyin tekemään pehmeitä suklaahippukeksejä. Vähän jänskätti tulisiko näistä mitään, mutta lopputulos oli kyllä herkullinen! Näissä tärkeintä on paistoaika, sillä liikaa paistettuna keksien pehmeys katoaa. Suosittelen kyllä testaamaan, resepti on tosi helppo ja nopea! 





100 g voita
1 1/4 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 3/4 dl suklaahippuja (tai rouhittua suklaata)


Aloita sulattamalla voita mikrossa. Sulata se juuri ja juuri sulaksi, älä kuumenna kuumaksi. Vatkaa sokerit ja voisula kuohkeaksi. Lisää vaniljasokeri ja kananmuna. Sekoita hiljaisella nopeudella sekaisin ja vältä liiallista vatkaamista. Lisää seuraavaksi jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita seos murumaiseksi ja lisää suklaahiput. Painele seos kiinteäksi nuolijan avulla. 

Tee taikinasta pötkö ja leikkaa 12 osaan tai punnitse 50g paloihin. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja asettele uunipellille. Painele hellästi. (Jos haluat litteämpiä keksejä niin voi toki painella enemmän) Paista 175 asteisessa uunissa noin 12-15min. Paistoaika riippuu paljon uunista ja keksien koosta, joten kannattaa vahtia paistoa tarkkaan. Keksejä ei saa paistaa liian kauan, sillä muuten niistä tulee kovia. 

4 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Voi kiitos! Nämä olivat kyllä tosi onnistunut kokeilu :) Suosittelen kokeilemaan!

      Poista
  2. eikä, näyttää niin herkullisilta!! ♥ pehmeiltä ja niin houkuttelevilta :P vaikuttavat kyllä myös helppotekoisilta, joten näitä täytyy ehdottomasti testata, nams. kiitos reseptistä ♥

    http://sadepisaroitaniitynkukkasilla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Näistä tuli kyllä ihanan pehmoisia ja resepti on kyllä tosi yksinkertainen ja helppo, suosittelen testaamaan!

      Poista

Latest Instagrams

© tiiajenny. Design by FCD.