KOTI JÄRJESTYKSEEN KONMARIN AVULLA

22.11.2016

Mä en tiedä miksi Konmarin ensimmäinen kirja ei sytyttänyt mua niin paljon että se olisi ostoskoriin päätynyt, mutta huomatessani seuraavan osan ilmestyneen ennakkovaraukseen klikkasin sen heti itselleni. Karsin viime muutossa tosi paljon turhaa tavaraa, eli oon aika tyytyväinen tämän hetkiseen tavaramäärään. Meidän kaapit eivät ole siis notkollaan turhasta roinasta, mutta ovat sitäkin sotkuisempia. Olisi ihanaa kun kaapeissa olisi ihana suunniteltu järjestys, eikä kaikki olisi ihan hujan hajan! Ehkä siksi tämä toinen osa sytytti heti, sillä kirjassa keskitytään juuri kodin järjestelyyn. 
Olen vasta alkutaipaleella kirjan kanssa, mutta jo ensimmäisen osan luettuani jäin heti koukkuun! Mietin kirjan käsiin saatuani, että toivottavasti jaksan edes lukea sen. En nimittäin arvannut että siivousta koskeva kirja voisi olla näin koukuttava! 

Kirja on jaettu selkeisiin osiin ja sitä on helppo lukea myös sieltä täältä jos siltä tuntuu. Esimerkiksi kirjan toisessa osiossa on jaettu omat luvut niin vaatteiden, tunne-esineiden kuin papereidenkin järjestelemiseen. Kirjasta löytyy myös paljon selkeitä piirroksia oikein järjestellyistä laatikoista ja vaatteiden laskostamisesta.

Kirjassa painotetaan heti sitä miten jokaisen tavaran pitää tuottaa iloa ja että kaikella tulee olla oma paikkansa. Ja sitä miten ja missä järjestyksessä järjestely kuuluu aloittaa. Nämä asiat jäivät heti omaan mieleen ja se että täydellisen järjestyksen saavutettua koti pysyy myös helpommin (ja nopeammin) siistinä. Kuullostaa kyllä ainakin omiin korviin hyvältä! 

Täytyy myöntää että muutossa joitakin tavaroita tuli heiteltyä sinne tänne, sillä tilaa tuli niin paljon enemmän että oli haastavaa päättää kaikelle heti omat paikkansa. Ja sille tielle ne kaikki ovat vaan jääneet, eikä kaappeja ole tullut vieläkään järjesteltyä kunnolla. Toivottavasti tästä kirjasta olisi apua ja ainakin motivaatio tuntuu nousevan tätä lukiessa. Ehkä aloitan järjestelyn jo ensi viikonloppuna!

10 kommenttia

 1. Ai vitsit, pitää varmaan hankkia kirja, kun kaikki niiiiin hehkuttaa noita! Oon kyllä siisteyden perikuva muutenkin, mutta aina on varaa parantaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hehkutusta nämä ovat tosiaan saaneet! Joo kannattaa kokeilla, kirjasta saa varmasti paljon irti vaikka koti olisikin siistissä kuosissa :)

   Poista
 2. Olen miettinyt, pitäisikö tämä kirja joskus itsekin ehkä lukaista. Toisaalta olen jo melko organisoiva ja friikki siivouksen suhteen. Lähtisiköhän sitten lapasesta..?

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, mahtavaa kuulla että joku osaa pitää kodin siistinä! Uskon kyllä että kirjasta saa hyviä vinkkejä, oli siivous friikki tai ei :D

   Poista
 3. Voi että, pitäiskö tää hankkia itsellenikin.... Tuo kyseinen kirja on kyllä kiinnostanut mua jo aika pitkään, mutta jotenkin en oo vielä saanut aikaiseksi luettua sitä. Olis kyllä varmaan ihan kiinnostavaa lukea sitä ja ehkä jossain vaiheessa järjestää koti tuon mukaisesti! :-)

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti! Mulla juuri kodin järjestely on se mikä kaipaa perehtymistä, eli tämä toinen kirja on ainakin mulle juuri se oikea :) Ja tosiaan toivon että ajan kanssa koti tulee olemaan vielä ihan tiptop!

   Poista
 4. Ihanat kuvat! Kyseinen kirja on houkutellut mua ja nyt voisin kyllä hommata sen käsiini :D

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! :) Onko hei miten samanlainen kirja tämä, kuin mitä se edellinen? :) Ajattelin toivoa joulupukilta tätä, mutta jos kauhian samanlainen mitä aikaisempi painos niin jätän silloin toivomatta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :') Voi mä en kyllä osaa sanoa yhtään, sillä mä en ole sitä ensimmäistä osaa lukenut! Kirjan takakannessa sanotaan ainakin, että uusi osa antaa vastauksia kysymyksiin mitä ensimmäisen kirjan jälkeen saattoi herätä. Uskon kyllä että myös tämä on lukemisen arvoinen, vaikka ensimmäisen onkin lukenut :) Eli jos sua kiinnostaa erityisesti juuri kodin järjestely niin lisää ihmeessä toivelistaan!

   Poista

Latest Instagrams

© tiiajenny. Design by FCD.