MY BLOGGING ESSENTIALS

27.2.2017

Bloggaamisesta on tullut mulle tosi rakas harrastus tässä jo melkein 1,5 vuoden matkalla ja pikku hiljaa mulle on kertynyt myös paljon asioita, joita olen hankkinut ihan blogin kirjoittamisen vuoksi. Bloggaaminen on tavallaan halpa harrastus, sillä monelta löytyy tarvittavat "tarvikkeet" jo valmiiksi. Ajan kuluessa kuitenkin sitä haluaa vaan tehdä kaiken paremmin ja paremmin, ja esimerkiksi valokuvaukseen liittyviin juttuihin voisi käyttää vaikka millä mitalla rahaa. Nyt tulin jakamaan teille mun tärkeimmät bloggaamisen työvälineet. 
NIKON D80 | Kamera on varmasti yksi tärkeimmistä työvälineistä jokaisella bloggaajalla ja mä kiinnitän melkein heti ensimmäisenä huomiota kuviin, kun saavun uuteen blogiin. Itse haluan myös panostaa mahdollisimman paljon kuviin omassa blogissani. Multa löytyi jo ennestään kunnollinen järjestelmäkamera, joten blogin kirjoittamisen aloitus ei vaatinut multa kameran ostoa. Myöhemmin halusin kuitenkin panostaa paremmin tähän käyttötarkoitukseen soveltuvaan objektiiviin (Nikkor 35mm/f1.8). 

LIGHTROOM | Kuvanmuokkaus on alkanut kiinnostamaan mua koko ajan enemmän ja enemmän, ja viime kesänä ostin itselleni kunnollisen kuvankäsittelyohjelman. Lightroomin osto oli yksi parhaimmista päätöksistäni ja mun kuvien laatu lähti siitä hetkestä nousuun. Haluisin kovasti hankkia kokeiluun myös muutamia filtteripaketteja. Näitä on kuolattu jo viime syksystä lähtien!
MACBOOK PRO | Kunnon läppärin perään kuolasin melkein heti bloggauksen aloitettuani ja viime joulukuussa mun harras toiveeni toteutui. Ja oikeasti tämä on helpottanut mun elämää niin paljon! Windows koneisiin ei ole enää paluuta! Hyvä, nopea ja toimiva tietokone tekee bloggaamisesta entistä kivempaa. 

KUVAUSTAUSTAT | Välillä on hankala löytää kodista hyviä vaaleita kuvaustaustoja, joten olen hankkinut avuksi pari hyvää apuvälinettä. Molemmat ovat Ikeasta, nimittäin pieni ja halpa Lack pöytä sekä perus valkoinen lakana. Kumpikin maksoi alle vitosen! Näistä on ollut tosi paljon apua. Pöydästä mulla on käytössä vain pelkkä pöytälevy ja hyödynsin myös toisen puolen päällystämällä sen dc-fixillä. 
MUISTIVIHOT | Postauksia on kätevä luonnostella vihkoon tai kirjoittaa ylös postausideoita. Ja mikä tärkeintä vihon pitää olla inspiroiva, eli kannet pitää olla nättejä ja söpöjä! Koneella ollessa tulee kirjoitettua ideoita myös sen muistioon. 

KALENTERI | Kalenteriin on kätevä suunnitella mitä postauksia minäkin päivänä haluaa julkaista. Ja yleensäkin kirjoittaa ylös pieniä blogiin liittyviä juttuja mitä pitää muistaa! 

IPHONE 6 | Puhelimella julkaisen yleensä kommentteja ja linkitän postauksia facebook ryhmiin. Muut blogi jutut tulee tehtyä aina koneella.

6 kommenttia

 1. Siun blogi on yksi miun lemppareista niin selkeän ulkoasun ja laadukkaiden ja hyvin muokattujen kuvien vuoksi! Jatka samaan malliin :) ♥

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau kiitos paljon <3 Et usko miten hyvälle tuulelle tulin tästä sun kommentista!

   Poista
 2. Oi toi MacBook Pro on niin makee!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niin ihana ja hyvä kone! <3

   Poista
 3. Todella kiva postaus, tykkäsin paljon tämän ideasta! Nuo kuvaustaustat olisivat todella hyödyllisiä, pitää laittaa itsellekkin hankintalistalle (-:

  http://viivimiljamaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Viivi :') Joo kannattaa ehdottomasti hankkia, helpottaa kyllä niin paljon kuvailua!

   Poista

Latest Instagrams

© tiiajenny. Design by FCD.