4+1 vinkkiä Bullet Journalin aloittamiseen

8.5.2017

Moikka kaikille! Uusi viikko starttasi jälleen kerran ja mä ainakin oon ollut niin hyvällä fiiliksellä  kivan viikonlopun jälkeen. Laitettiin mm. meidän terassi kesäkuntoon, perjantaina öljyttiin ja lauantaina kannettiin kalusteet paikoilleen ja grillattiin kavereiden kanssa. Yksi kohokohta oli myös uusi imurin letku! Meillä on keskuspölynimuri ja sen letku on ollut alusta asti rikki ja pitänyt ihan järkyttävää vinkunaa. Tuntui niin luksukselta imuroida, kun ei tarvinnut sinnitellä ja väännellä letkua parempaan asentoon. Tänäänkin oon ollut tosi energinen ja saanut aikaiseksi vaikka mitä töiden jälkeen! Niin hyvä fiilis tästä viikosta, vaikka luntakin on satanut tänään moneen otteeseen.

Nyt tulin jakamaan omat vinkkini siihen, miten päästä alkuun Bullet Journalin aloittamisessa. Aloitin oman BuJoni huhtikuussa ja oon ollut niin tyytyväinen tähän päätökseen. Kun innostuin oman BuJon aloittamisesta päässä pyöri kuitenkin paljon kysymyksiä ja mietin että miten oikein osaisin aloittaa. Keräsin tähän postaukseen jutut miten mä pääsin alkuun ja toivottavasti näistä olisi apua muillekkin! 


1. Opi
Ensimmäisenä kannattaa "opiskella" ja ottaa haltuun BuJon perus idea. Paras paikka tähän on mun mielestä Youtube, joka on täynnä bujoiluun liittyviä videoita. Itse katsoin paljon videoita, joissa opastettiin miten aloittaa BuJo ja ihan vaan videoita missä ihmiset näyttivät miltä oma BuJo näyttää. Pinterestistä löytyy myös paljon ideoita ja linkkejä hyödyllisille sivuille. 

2. Tarvikkeet
Tarvikkeet ovat tietysti koko homman sydän. Kun sulta löytyy vihko, lyijykynä, kumi, viivotin, pari eri paksuista mustaa tussia ja muutama värillinen, pääset jo pitkälle! Halusin itse panostaa kunnon vihkoon ja ostin Akateemisesta kirjakaupasta suositun Leuchtturm 1917 -vihon pistesivuilla. Kyninä mulla on käytössä kaksi eri paksuista mustaa Micron finelineria (01 & 05), ohuita ja paksuja Stabiloita sekä muutama yliviivaustussi.3. Suunnittele
Kannattaa miettiä ensin mitä omalta BuJolta haluaa ja suunnitella sisältöä ennen aloittamista. Itse tein esimerkiksi listan erilaisista pitkäaikaisista listoista, joita halusin tehdä. Sijoitin nämä BuJon alkupäähän, etteivät ne huku kuukausittaisten juttujen sekaan. Mun BuJosta löytyy mm. oma sivu läheisten synttäreille, vaatekaapin ostoslistalle, postausideoille jne. Ideoita erilaisiin sivuihin ja listoihin löytyy paljon esimerkiksi Pinterestistä. 

4. Hahmottele
Jos olet epävarma kirjoittelun ja koristelun suhteen, paras apuväline on lyijykynä ja kumi! Mä hahmottelen kaikki otsikot ensin lyijykynällä. Näin pystyy vielä korjaamaan mahdolliset kirjoitusvirheet ja varmistamaan, että siitä tulee hyvännäköinen! 

+ Uskalla
Mä epäröin oman BuJon aloittamista, koska muiden hienoja sivuja katsellessa mietin, että enhän mä osaa tehdä hienoja erilaisia fontteja ja kirjoitusasuja. Yllätyin itsekin siitä miten hyvin oon onnistunut tähän mennessä ja oikeasti harjoittelemalla oppii. Omaa käsialaa voi treenata ja netistä voi ottaa mallia erilaisiin fontteihin. Omat BuJo sivuni ovat vielä aika pelkistettyjä, mutta uskon että koristelukin alkaa pikkuhiljaa sujumaan paremmin. 


Tässä oli mun vinkit Bullet Journalin aloittamiseen ja toivon, että näistä on apua! Suosittelen ehdottomasti aloittamaan jos tuntuu siltä, että tää voisi olla myös sun juttu. Koen tämän parhaimmaksi vaihtoehdoksi itselleni varsinkin kalenterin suhteen, sillä mä en tarvitse isoa kirjoitustilaa jokaiselle päivälle, vaan kuvissakin näkyvä seinäkalenteri tyyppinen lokerikko on mulle just täydellinen! Ehkä tuun joku kuukausi kokeilemaan myös jotain muuta, mutta nyt mennään ainakin tälläisellä näkymällä. 

4 kommenttia

  1. Hei tosi kivoja vinkkejä! Itse olen (kateellisena) katsellut muiden ihania BuJoja ja haaveillut omasta. Tuntuu vain, että omat taidot ei meinaa riittää alkuunsakaan... Pitää ehkä vain rohkeasti kokeilla 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hei ehdottomasti unohdat noi mietteet ja kokeilet rohkeasti! Harjoittelemalla oppii.

      Poista

Latest Instagrams

© tiiajenny. Design by FCD.