Terassi inspistä

18.5.2017

Viime postauksessa mainitsin meidän terassin, josta haluaisin tehdä sellaisen kotoisan ja tunnelmallisen paikan. Sellaisen missä voi hörppiä aamukahvit viltin alla viikonloppuisin, kutsua ystäviä istuskelemaan ja ihan vaan sellaisen ihanan tunnelmallisen fiiliksen. 

Vaihdettiin eilen meidän terassikalusteiden paikat ja vitsit miten paljon pieni järjestely sai aikaan. Innostuin tästä pienestä muutoksesta niin paljon, että päätin tehdä ihan oman postauksen terassi inspikselle. Tällä hetkellä terassilta löytyy vain ne kalusteet sekä grilli, eli näky on aika kolkko ja tyhjä. Budjetti ei ole kovin iso, joten koitan tehdä mahdollisimman edullisia hankintoja, sekä hyödyntää jo varastosta löytyviä juttuja mahdollisimman paljon. Ajattelin, että voisin tehdä lopputuloksesta oman postauksen ja kertoa millä rahalla sain muutoksen tehtyä.

Kuvat: Pinterest

Haluan nikkaroida myös vähän itse ja tarkoitus olisi tehdä eurolavoista sohvapöytä. Itseasiassa meidän piti tehdä tämä jo viime kesänä, mutta se vaan jotenkin jäi. Meillä on kuitenkin lavat varastossa jo valmiina, joten eiköhän ne tänä kesänä pääse myös sinne terassille asti. Lasipurkeista voisi kehitellä lyhtyjä ja ehkä innostun kasvattamaan jotain pientä, kuten salaattia.

Valot tuovat tunnelmaa ja tarkoitus olisi hankkia aurinkokennolla toimiva valoketju sekä niitä lyhtyjä.   Kesä on valoisaa aikaa ja valot pääsevät ehkä paremmin oikeuksiin syksymmällä, mutta kyllä ne silti toimivat tunnelman tuojina. 

Kukat ja viherkasvit ovat myös tärkeitä ja odotan innolla, että pääsen valitsemaan niitä. Ostettiin jo muutama viikko sitten meidän etuovelle iso hortensia ja vitsit miten rakastan sitä! Niin kaunis! Tänä vuonna tein myös sopimuksen itseni kanssa kukkien hoidosta. Eli mä en saa pilata niitä ainakaan niin, että en ole muistanut kastella! Hahah, mahtaako auttaa. 

Myös muutamia tekstiilejä olisi kiva hankkia, vaikka meidän terassi onkin sään armoilla. Tyynyt olisi kiva hankkia molemmille tuoleille ja sohvalle, sillä niissä on kova selkänoja. Joko etsin ulkokäyttöön soveltuvat mallit tai kiikutan ne aina käytön jälkeen sisälle. Tai voi olla, että kiikuttaisin ne ulkotyynytkin sisälle, joten halvemmalla pääsisi varmaan normityynyillä? Ja tarviihan terassi nyt uuden oman viltin! Matto olisi myös kiva, mutta tämä jää hankkimatta. Ulkokäyttöön soveltuvia mattoja löytyy paljon, mutta miten kauan sen maton kestää kuivua sateen jälkeen. Kun olisi mahis päästä jo terassille, en halua märkää mattoa jalkojen alle!

Tälläisiä suunnitelmia ja inspiraatio kuvia tällä kertaa! Mitäs tykkäsitte? Entä kiinnostaako teitä nähdä terassin lopputulos ja millä rahasummalla sain muutoksen tehtyä?

2 kommenttia

 1. Ihana postaus ja tosi kivoja ideoita ootkin saanut kerättyä! Odotan kyllä innolla sitä päivää, kun itsekin saan sisustaa omaa terassia, tai edes parveketta (jota mun nykyisessä kämpässä ei ole) :--D

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla <3 Muistan itsekin miten innoissani olin, kun muutin mun kerrostalo yksiöstä (missä ei ollut parveketta) rivitaloon missä oli aika iso piha!

   Poista

Latest Instagrams

© tiiajenny. Design by FCD.