Valokuvaus höpinää & uusi objektiivi

10.10.2017

Valokuvaus on alkanut kiinnostamaan mua yhä enemmän blogin myötä ja tällä hetkellä oon ehkä innostuneempi kuin koskaan! Oon hakenut inspiraatiota mm. Pinterestistä, koonnut sinne omaa inspis kansiota ja alkanut hahmottamaan sitä omaa tyyliä. Oon myös suunnitellut minkälaisen kaluston haluaisin ja nyt hahmotelmat on aika selvät. Tällä hetkellä oon kuvannut oikeastaan melkein kaiken blogimateriaalin Nikonin 35mm f/1.8G -objektiivilla ja pari viikkoa sitten hankin jo kauan himoitsemani Nikonin 20mm f/1.8G -objektiivin. Kiinteistä objektiiveista on tullut ehdottomasti mun suosikkeja. Ne on kevyitä, valovoimaisia ja ne edullisimmatkin on ihan tosi hyviä. Kuten esimerkiksi mun 35mm objektiivi, joka maksoi suunnilleen parisataa euroa ja jälki on super hyvää! Multa löytyy myös ennaltaan pari objektiivia, mutta niitä tulee lähinnä käytettyä vaan eläinten yms. kuvaamiseen, johon ei kiinteät objektiivit niin hyvin sovi. 

Mutta mitä seuraavaksi? Jo 10 vuotta palvellut Nikon D80 saa siirtyä eläkepäiville ja joulukuussa olisi tarkoitus päästä kamerakaupoille. Oon jo valinnut uuden rungon ja ihmeissäni lukenut mitä kaikkia hienouksia nykypäivän kameroissa on! Tällä hetkellä, kun mulla ei ole edes mahdollisuutta ottaa videota... Tosin en oo sitä toimintoa tarvinnutkaan! Uuden objektiivin testailu tuntuu aina yhtä mahtavalta, mutta vitsit miten siistiä on kun saa uuden rungon käsiinsä. Kymmenen vuoden aikana kamerat ovat todellakin kehittyneet ja uskon, että muutosta näkee heti kuvien laadussa. Objektiivi haaveita olisi vielä yksi ja sen hankkimisen jälkeen mulla on mieluisa paketti kasassa. 20mm ja 35mm ovat hyviä yleisputkia, joten 85mm potrettilinssi olisi täydellinen lisäys näiden rinnalle.

Uusi 20mm objektiivi on tuntunut heti ensimmäisistä räpsyistä asti oikealta valinnalta ja polttoväli on ihan täydellinen ja monipuolinen. Kiireisten viikkojen takia olen ehtinyt kuvailemaan tosi vähän, mutta mulle tuli heti tosi hyvä fiilis tästä objektiivista! Tässä muutama objektiivilla otettu kuva:

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© tiiajenny. Design by FCD.