Fiiliksiä uudesta kamerasta

24.1.2018

On melkein kaksi kuukautta siitä, kun laitoin kameran rungon vaihtoon ja ajattelin nyt olevan sopiva hetki tulla kertomaan mitä olen tykännyt. Vanha runkoni oli jo kymmenisen vuotta vanha ja parempaan runkoon vaihtaminen oli kutkutellut jo pitkään mielessä. Valokuvaus kiinnostaa mua koko ajan vaan lisää ja kehittymisen halu on suuri! Ajatus uudesta rungosta tuntui enemmän kuin hyvältä ja eiköhän mun vanha kamera ollut jo nähnyt parhaat päivänsä. Hassua kyllä, mulle on kasvanut tosi iso tunneside vanhaan D80:seen. Siitä luopuminen tuntuu jotenkin tosi isolta kynnykseltä, joten jätin sen tekemättä. Eikä sillä ole varmasti enää rahallista arvoa edes, eli miksipä myymään. 
Koko syksyn pohdiskelin erilaisia vaihtoehtoja ja lopulta päädyin Nikonin D7500. Pari kertaa kävi mielessä pitäisikö vaihtaa kertaheitolla täyskennoiseen runkoon, mutta koska mun lähes kaikki objektiivit on kuitenkin tarkoitettu kroppikennoille, eikä taidotkaan vaadi täyskennoa hylkäsin ajatuksen tosi nopeasti. 

Se hetki kun nostin uuden kameran paketista oli oikeasti niin siisti. Ehkä just siks, kun oon kuvannut aina vaan sillä yhdellä ja samalla järkkärillä. Hämmästelemistä riitti jo rungon valitsemis vaiheessa, sillä mun vanhasta ei edes videokuvaus mahdollisuutta löytynyt. En tosin sitä oo tarvinnutkaan! Uuden kameran iso näyttö, joka toimii myös kosketuksella on ihan huippu ja mikä hassuinta, kamerasta voi myös lähettää kuvia suoraan kännykkään. Tätä toimintoa en tosin edes oikeastaan tarvitsisi, sillä kuvaan kaiken aina raakana. Mutta kuitenkin! Parasta on tietysti kuvanlaatu ja se, ettei kuvasta tuu ihan raemössöä kun joutuu nostamaan iso lukua vähän korkeammaksi. Tätä mallia onkin kehuttu hyväksi heikossakin valaistuksessa kuvatessa! Kameran muotoilu on myös tosi mieluisa ja siitä saa tosi hyvän ja tukevan otteen.

Lyhyesti, olen tykännyt ja paljon! Kamera tuntuu kädessä jo ihan omalta ja tutulta, eikä käyttökään enää takkuile lähes ollenkaan (kuka keksi laittaa menu napin siihen kohtaan missä oli ennen kuvien esikatselu...). Niin tyytyväinen tähän valintaan ja toivottavasti tällä pärjätään sitten seuraavat kymmenen vuotta, heh. Tähän aikaan vuodesta ehdin kuvata harmillisen vähän runsaan pimeyden takia, mutta onneksi valon määrä lisääntyy koko ajan.

Objektiiveina mulla on lähinnä käytössä Nikkorin 20mm/1.8G ja 35mm/1.8G. Kiinteät objektiivit ovat mun suosikkeja ja sopivat tosi hyvin juuri blogin materiaalin kuvaamiseen. Viime syksynä hankittu 20mm on ollut just niin hyvä kuin odotinkin!

Voisin tehdä jossain vaiheessa myös päivitetyn version mun kuvien editointi tavoista, sillä ne ovat myös vähän muuttuneet viime vuoden tammikuussa kirjoittamani postauksen jälkeen. Blogin yksi parhaimmista puolista on kyllä se, että näkee tosi helposti oman kehittymisen valokuvauksen suhteen! Viimeisen puolen vuoden aikana olen myös alkanut hahmottamaan paremmin omaa tyyliäni.

Nyt riittää taas intoa ihan uudella tasolla valokuvaamiseen ja harjoittelemista uuden kameran kanssa riittää! 

8 kommenttia

 1. Tosi upeita kuvia! Joo tee ihmeessä päivitetty postaus versio kuvien muokkauksesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau kiitos! <3 Hei mahtavaa kuulla, että päivitetty editointi postaus kiinnostaisi!

   Poista
 2. Kyllä toi sun uus kamera vaikuttaa tosi hyvältä! Tän postauksen kuvatkin on todella hienoja :)

  http://newdaysaara.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo uskon, että valinta oli just täydellinen mulle :) Ja hei kiitos paljon <3 Tulen niin hyvälle tuulelle, kun joku kehuu kuvia!

   Poista
 3. Oii, hyvän rungon olet kyllä valinnut! Mulla on sama tällä hetkellä, tosin rungon uusiminen on myös täällä jossakin välissä edessä. Ihania kuvia, tykkään sun käsittelytyylistä!

  www.tiiajuutinen.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla, että oot tykännyt tästä rungosta! Ja uskon, että tää oli hyvä valinta just mulle :) Kiitos paljon <3

   Poista
 4. vautsi ompa kyllä upeita ja tarkkoja kuvia! vika kuva on niin söpö <3

  VastaaPoista

Latest Instagrams

© tiiajenny. Design by FCD.