Ylläs

14.2.2018

Arkeen on palattu, mutta takaisin lomatunnelmiin on päässyt muistikorttia tyhjennellessä ja kuvia muokatessa. Reilu viiden päivän loma Ylläksellä oli aivan ihana ja tuli heti fiilis, että haluan tästä edespäin viettää jokaisen talvilomani tähän tyyliin. Tuntui niin hyvältä päästä tuulettumaan ja käyttää viikon loma kunnolla hyödyksi! Kivaa reissusta teki myös se, että saatiin viettää poikaystävän kanssa aikaa kahdestaan ihan kunnolla. Yhteinen aika kun on arkena aika kortilla. Ja itseasiassa tää oli meidän ensimmäinen monen yön reissu ihan kahdestaan melkein viiden vuoden suhteen aikana!

Yövyttiin mökissä, jossa vietettiin muutama vuosi takaperin juhannusta ja oli jotenkin tosi kiva fiilis palata samaan paikkaan. Mökki oli kotoisampi kuin muistinkaan! Valittiinkin Ylläs meidän kohteeksi oikeastaan just tän mökin takia, koska tuttujen kautta saatiin tää mukavan edullisesti. 

Mökki sijaitsi Ylläsjärven puolella Palovaaran alueella. Paikka oli ainakin tähän aikaan vuodesta tosi rauhallinen ja monet mökit näyttivät olevan tyhjiä. Ajeltiin melkein joka päivä vilkkaammalle Äkäslompolon puolelle, mutta super kaunista maisematietä kelpasikin ajella useamman kerran! 


Päivät kuluivat tosi nopeasti, mutta ehdittiin me myös tehdä paljon kaikenlaista. Vuokrattiin mm. lumikengät ja tarvottiin niin umpihangessa kuin tampatuilla poluillakin. Poluilla olisi pärjännyt aika mainiosti ilman lumikenkiäkin, mutta oli hauskaa poiketa polkujen viereen kunnon hankeen!

Hiihtoa kokeiltiin, mutta kilometrit jäi tosi pieniksi. Mä oisin ollut innokas hiihtämään enemmänkin, mutta aika loppui vähän kesken ja iltaisin väsymys ja sohva vei useammin voiton. 


Yksi suosikeistani oli pienestä epäonnistumisesta huolimatta retki Kuertunturille! Tosiaan tarkoitus oli lumikenkäillä tunturin huipulle, mutta hieman epäselvien reittimerkkien ja super monien polkujen seurauksena oltiin lähdetty yhdessä kohtaa väärälle polulle. Käveltiin pitkään ihan väärää reittiä ja käännyttiin lopulta takaisin. Oikea reitti löytyi lopulta, mutta oltiin jo kävelty niin pitkään ettei enää jaksettu kiivetä huipulle asti. Ei oltu kuitenkaan ainoat "eksyneet", sillä matkalla tuli vastaan monia, jotka eivät olleet löytäneet huipulle! Maisemat olivat kuitenkin tosi mahtavat, vaikka ei määränpäähän päästykkään!  


Valitsemamme laskettelupäivä ei mennyt myöskään ihan nappiin, sillä kovan tuulen takia gondoli ei ollut käytössä. Huipulle nouseminen ankkurihissillä ei ollut mikään nautinto, mutta kiva päivä oli silti! Sumu oli myös sankka, joten maisemien ihailu huipulta jäi haaveeksi. Meillä molemmilla oli ainakin 5 vuotta viime kerrasta, mutta homma lähti sujumaan tosi nopeasti. Pelkäsin, ettei musta olisi enää laskettelemaan (terveisin nykyinen pelkuri), mutta hyvin meni!

Ruokaa laitettiin pääosin mökillä itse, joten isoa kasaa arvosteluja ruokapaikoista ei täältä irtoa. Eväskorin poropitsalle voin kuitenkin antaa suositukset! Ja Aurinkotuvalta sai ihan huippu hyvää lämmintä mehua.


Rentouttuva reissu kokonaisuudessaan ajomatkoja lukuun ottamatta ja voisin mieluusti lähteä tänne ensi vuonnakin. Ja jos näin käy, niin on ehdottomasti kiivettävä Kuertunturin huipulle asti!! 

6 kommenttia

 1. Ihanat maisemat, olisi niin kiva itsekin viettää joskus talvea noin lumisissa tunnelmissa. ♥ Teidän loma kuulostaa mahtavalta, siitä saa varmasti energiaa myös tulevaan kevääseen. :) Mukavaa ystävänpäivää sinne!

  https://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep <3 Oli kyllä aivan ihana kokemus, sillä tää oli vasta mun ensimmäinen kerta Lapissa talvella. Niimpä! Aloinkin jo salaa vähän haaveilemaan kesästä...

   Poista
 2. Ihania kuvia! Ois kyllä joskus mahtavaa lähteä Lappiin, kun en oo siellä koskaan ollut (muuta kuin läpiajanut):-) Ruskankin aikaan varmasti upee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos <3 Tämä oli myös mun eka kerta Lapissa talvella! Jep, syksyinen Lappi onkin mun haaveissa, mutta hankala aika kun ei ole mitään lomia silloin, eikä pelkäksi viikonlopuksi raaski lähteä näin kaukaa.

   Poista
 3. Vitsi noi Lapin maisemat on kyllä aina yhtä kauniit! <3

  VastaaPoista

Latest Instagrams

© tiiajenny. Design by FCD.